به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، سخنرانی علمی با موضوع «آموزش کشت گیاه دانه روغنی کاملینا» توسط سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با همکاری انجمن علمی - دانشجویی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشگاه رازی، هفتم آبان ماه ۱۳۹۹ با شرکت بیش از ۵۰۰ نفر از مدیران، کارشناسان، دانشجویان و کشاورزان سراسر کشور با سخنرانی دکتر دانیال کهریزی عضو هیات علمی گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشگاه رازی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، دکتر کهریزی به اهمیت گیاهان روغنی، معرفی و تاریخچه گیاه کاملینا پرداخت و با اشاره به سطح زیر کشت گیاه کاملینا در جهان و ایران، به موارد مصرف، نحوه آماده سازی زمین، تاریخ مناسب کاشت، مبارزه با آفات، بیماریها و علفهای هرز، نحوه برداشت و فرآوری بذر کاملینا اشاره نمود.
دکتر علیرضا باقری عضو هیات علمی و استاد مشاور انجمن علمی دانشجویی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشگاه رازی نیز هدف از برگزاری این نشست را آموزش کارشناسان و کشاورزان بخش کشاورزی جهت کشت این گیاه اشتراتژیک عنوان کرد.
وی افزود: براساس سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی، استان فارس به عنوان مرکز پایلوت کشت گیاه کاملینا در سال ۱۳۹۹ انتخاب شده است و پیش بینی میشود سطح زیر کشت این گیاه در سال زراعی جاری به بیش از ۳۰۰۰ هزار هکتار افزایش یابد.
یاسین نوروزی دبیر انجمن علمی- دانشجویی تولید و ژنتیک گیاهی دانشگاه رازی ضمن تشکر از دکتر دانیال کهریزی جهت معرفی رقم سهیل گیاه کاملینا جهت بهره برداری کشاورزان کشور، گفت: در صورت کشت و توسعه گیاه کاملینا علاوه بر کاهش وابستگی کشور به واردات روغن خوراکی، میتواند باعث ایجاد اشتغال و کارآفرینی دانشجویان و فارغ التحصیلان بخش کشاورزی گردد.