یکی از روش های مؤثر و سازگار با محیط زیست در مدیریت تغذیه درختان به ویژه درختان میوه، استفاده از روش چال کود است که در این روش حفره های ایجاد شده در اطراف درخت عمدتا با کودهای آلی مانند کمپوست یا کود دامی و به میزان کمتری با مواد معدنی پر می شوند و همچنین می توان از کودهای بیولوژیکی حاوی ریزوباکتریای محرک رشد گیاه (PGRP) استفاده کردکه از جمله مزایای این روش می توان موارد زیر رابرشمرد:
1- افزایش کارایی جذب مواد مغذی توسط گیاه
2- کاهش استفاده از کودهای شیمیایی و در نتیجه کاهش هزینه ها و خطرات زیست محیطی
3- استفاده بهینه از کودهای آلی و بیولوژیکی
4- از بین بردن مشکلات ناشی از وجود کربنات کلسیم فعال (CaCO3) در خاک، که اثر سو بر جذب عناصر غذایی مانند فسفر و عناصر ریز مغذی مانند آهن ، منگنز، مس و روی دارد.
5- اصلاح PH خاک
تصاویر قبل و پس از استفاده از روش چال کود در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی طی سال های 98 و 99